Energimesse i Brande

I weekenden var der Energimesse på Borupvej 1 i Brande, hvor en række lokale virksomheder og eleverne fra Uhre Friskole udstillede konkrete løsninger for energiforbedringer til boligen.

Messen var blevet til i et samarbejde mellem Tømrer- & Snedkerfirma Arne Danielsen A/S, Rahbek VVS, EDC Brande, El-huset, Isolatør Karl Erik Lund, Brande Boligsalg, Cuno Holmgård VVS og ikke mindst Uhre Friskoles elever. Som koordinerende samlingsled var Cocos Bananimport, som også sørgede for at promovere eventet.

I ugen op til messen havde eleverne fra Uhre Friskole emneuge med energi som tema, som skulle munde ud i en masse aktiviteter og udsmykning til messen. Eleverne fra indskolingen havde kreeret vindmøller i alverdens afskygninger, som prydede især cafeområdet på messen. Eleverne fra mellemtrinnet havde sørget for underholdning til de yngre messegæster gennem leg og kreativ værksted. Og de ældste elever havde lavet virksomhedsprofiler på messens deltagende virksomheder og lavet plancher og modeller, som illustrerede teknologien bag forskellige energiforbedringer.

Hvor mange der besøgte messen er svært at sige. Men grillmestrene kunne oplyse, at der blev langet ca. 250 grillpølser over disken. Det er jo ikke alle der tog tilbuddet om en gratis frankfurter til formiddagskaffen. En anden indikater af mylderet kunne ses på antallet af ledige parkeringspladser uden for bygningen. Det var ikke nemt at få plads og bilerne blev således parkeret langs Borupvej og nogle måtte tage til takke med en plads i det regnvåde græs.

John Sørensen fra Brande Boligsalg kan i øvrigt meddele at omkring 60 personer deltog i konkurrencen om 3 flasker vin. Vinderen blev udtrukket på dagen og blev byrådskandidat Anne-Marie Pedersen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *