17. marts 2017

Illustrationer

At være god til at tegne hænger naturligvis sammen med masser at øvelse. Men der er heldigvis nogle fifs, som kan kickstarte processen.

SKITSERING
En god tegner starter med at skitsere. Hvor øjet har syn for den perfekte runding, så kan håndens motorik end ikke styres til at lave en simpel cirkel. Derfor kaster tegneren sig ikke ud i at tegne cirklen i et pennestrøg. Istedet skitseres cirklen i en masse små strøg, som endeligt kan tegnes op til en perfekt cirkel. Sådan formes alt tegnearbejde – med flere eller færre pennestrøg efter opgaven.

PERSPEKTIVET
Når motivet skal tegnes, så vælger man tit et helt situationsbillede set fra siden. Helt fladt og uden dybde. Og altid med hele situationen: hus, sol, mor, far og det hele. Men prøv at zoome ind og skifte vinkel. Børnehavetegningen ville bare tage sig bedre ud set fra en drone. Eller set fra en snegls øjne. Perspektivet er et godt redskab til at skabe et meget mere spændende billede.

PLANLÆGNINGEN
Når motivet er valgt, og perspektivet sat, så er det vigtigt også at skitsere størrelsesforholdet på tegningens dele. Når man tegner en person fra oven, så kan pande og øjne synes større og fødder mindre – og derfor er det en god ide at skitsere tegningens opbygning i lette strøg inden man giver sig i kast med at tegne. Uden planlægning med skitsering ender man let med at have brugt mange kræfter på at tegne et uproportioneret misfoster. Men hvis man er til den slags er det vel egentlig også helt okay.

FINISH
Når man har skitseret og tegnet sig frem til et resultat man er tilfreds med, så kan man rentegne og farvelægge. Men – tag dig i agt – for her sker tragedien. Alt for ofte tegner man bare en smule forkert med den hårde sorte pen og tegningen går fra 100 til 0 i løbet af ingen tid. Spar dig ærgelserne og tegn over på et nyt papir. Man kan købe en lyskasse, men et almindeligt vindue kan også bruges i dagtimerne. Fastgør din tegning til vinduet og dernæst et nyt rent stykke papir. Lyset gør det muligt at se og tegne tegningen over på det nye papir i det uendelige. Og det er godt. Især når man skal til at farvelægge…

Cocos Bananimport udfører naturligvis også gerne opgaven for dig. Og prisen? Den kan desværre kun gives på masseproducerede varer. Og du vil helt sikkert gerne have noget unikt. Noget, som er dig og som skiller dig ud fra mængden. Skriv lidt om din opgave og få et tilbud retur – til kontaktformularen!